
Atkeliavus nuostabiai baltai ir šaltuku pasidabinusiai žiemai, norime pasiūlyti būdą, kaip suteikti jaukumo ir šilumos Jūsų namams bei kūnui.
Kartu pasigaminkime karšto alaus gėrimą, kuris ne tik primins praėjusias žiemos šventes, jų žavesį ir stebuklo laukimą, bet ir užpildys Jūsų namus šiluma, bei nuostabiu aromatu.
Tikriausiai daugelis esate girdėję, jog alus – vaistas nuo daugelio ligų. 🙂 Mokslininkai tyrimais yra nustatę, kad šis stebuklingas gėrimas apsaugo nuo infarkto, reguliuoja kraujospūdį, gerina atmintį, padeda nuo nemigos, padeda numesti svorio, išsaugo skaisčią odą. Geriantys alų gyvena ilgiau 🙂 O karštas alus – puikus vaistas nuo peršalimo.
Tradiciškai gaminant karštą alų, naudojama citrina ir medus, tačiau jei norite intensyvesnio skonio bei kvapo, į ruošiamą gėrimą galite dėti cinamono, imbiero, kardamono, anyžiaus, muskato, įvairių vaisių ar sirupo vietoje cukraus. Tokiam gėrimui pasigaminti tinka tiek šviesus lengvas lageris, tiek porteris, stoutas ar net ipa.
Bendra taisyklė gaminant karštus gėrimus – jų neužvirinti, o tik pakaitinti.
Jei norite mėgautis šiek tiek stipresniu gėrimu, prieš patiekiant galima jį pagardinti šlakeliu džino ar brendžio.
Štai keli receptai, kuriuos siūlome:
Mulled beer:
Reikės:
- Karšto vyno prieskonių rinkinys (puikiai tinka Santa Maria);
Eiga: supilkite alų į indą, suberkite prieskonius ir palengva kaitinkite. Palaipsniui pajusite kaip skleidžiasi įvairūs aromatai. Turėkite kantrybės 🙂 Visa gėrimo paslaptis atsiskleis, kai patieksite jį su truputėliu meilės ir geros nuotaikos.
Dog’s Nose
Reikės:
- 1L Imperial Porter arba Guinness Drought
- 4 arb. š. rudojo cukraus
- 60ml džino Johan Freitag;
- muskato riešutas
Eiga: pakaitinkite alų, suberkite cukrų, įpilkite džino. Maišykite, kol ištirps cukrus. Prieš patiekiant – apibarstykite gėrimą muskato riešutu.
Viską, ko reikia gėrimui rasite pas mus, o pristatysime per 1 val NEMOKAMAI, tad mėgaukitės žiemos malonumais.