by Tomas Gudžiauskas

Turbūt yra nedaug žmonių, tiek suaugusiųjų, tiek vaikų, kurie nebūtų matę Hario Poterio filmų ar skaitę knygų. Viename jų minimas senovinis Butterbeer gėrimas.

Knygoje Butterbier apibūdinamas kaip „populiarus burtininkų gėrimas, panašus į butterscotch, tik mažiau tirštas. Jis būdavo pateikiamas daugelyje burtininkų pasaulio vietų. Hogvartso burtininkų mokyklos mokinai dažnai jį pirkdavo lankydamiesi Hogsmede.“

Tokio gėrimo receptas egzistuoja ne tik Hario Poterio knygose. Gėrimo receptas minimas nuo 1588 metų! Jis puikiai tinka žiemos vakarui ir Kalėdiniam laikotarpiui.

Taigi Hario Poterio Butterbier yra karšto alaus kokteilis, kurį galima paruošti tiek alkoholinį, tiek ir be alkoholio. Kuris puikiai tiks artėjančiam Kalėdų laikotarpiui. Jame atrasite visą paletę Kalėdinių kvapų ir skonių!

Mums patiko, siūlome išmėginti! Jei mėgstate karštą vyną, Kalėdinius kvapus ir skonius – Jums patiks taip pat.

Jums riekės:

  • 1,5l tamsiojo alaus. Rekomenduojame naudoti Volfas Engelman Imperial Porterį, arba Licorne Black.
  • 1 tarkuoto imbiero gumbo;
  • Pusės šaukštelio tarkuoto muskato;
  • 5 kiaušinių baltymų
  • 225 g rudojo cukraus;
  • 100 g sviesto;
  • 6 gvazdikėlių.

Paruošimas:

  • Alų supilkite į puodą, įdėkite tarkuoto muskato, gvazdikėlius ir tarkuotus imbierus;
  • Alų su prieskoniais pašildykite kol pradės kilti pirmieji burbuliukai. Jei norite nealkoholinio gėrimo – pavirinkite, kad išgarintumėte alkoholį;
  • Atskirame inde mikseriu išplakite 5 kiaušinių baltymus, įdėkite cukrų;
  • Į plakinį supilkite pašildytą alų, įdėkite sviestą, išmaišykite iki vientisos konsistencijos;
  • Patiekite taurėje, ant viršaus užtarkuokite muskato.

Recepte minimų gėrimų galite įsigyti mūsų el-parduotuvėje:

Video apie paruošimą rasite čia: https://www.youtube.com/watch?v=fhCKQLWZuK4

Post comment