by Tomas Gudžiauskas

Tiksli MOJITO kokteilio kilmės vieta nėra visiškai aiški, tačiau laikoma, kad tai HAVANA, KUBA.

Buvo žinoma, jog dar vietiniai Amerikos čiabuviai jau seniai gamino vaistus nuo įvairių tropinių ligų, tad nedidelis europiečių būrelis išsilaipino prie Kubos krantų ir grįžo su ingredientais šioms ligoms gydyti. Šie ingredientai buvo: aguardiente de cañakas tiesiogiai verčiama kaip „ugninis vanduo“ ir yra nedistiliuoto romo rūšis, sumaišyta su vietiniais atogrąžų ingredientais: laimais, cukranendrių sultimis ir mėtomis. Vien tik laimų sultys padėdavo išvengti skorbuto ir dizenterijos, o romas netrukus buvo pridėtas, nes jis tapo plačiai prieinamas britams (apie 1650 m.). Mėtos, laimai ir cukrus taip pat padėdavo sušvelninti aštrų tuometinio romo skonį.

Ruošiant MOJITO į cukrų ir mėtų lapelius įpilama šviežių laimo sulčių. Tada mišinys švelniai sutrinamas maišytuvu. Mėtų lapai turi būti tik sumušti, kad išsiskirtų eteriniai aliejai, ir jų negalima smulkinti. Tada įpilama romo ir mišinys trumpai pamaišomas, kad ištirptų cukrus, o mėtų lapai pakiltų nuo apačios. Galiausiai gėrimas užpilamas grūstu ledu ir gazuotu vandeniu. Stiklinei papuošti naudojami mėtų lapai ir žaliosios citrinos skiltelės.

iBAR MOJITO gauname jau paruoštą, iš kruopščiai atrinktų ingredientų sumaišytą kraftinėje darykloje, tad mėgautis gali nedelsiant ir be jokio laukimo. Gėrimas tinkamo skonio intensyvumo tereikia pridėti ledo.

MOJITO yra vienas garsiausių romo pagrindu pagamintų kokteilių.

Post comment