Visai neseniai savo asortimentą papildėme vienu unikaliu produktu. Mūsų Klientai ragauja, ragaujame ir mes. Skonio pojūčiai visiškai netikėti! 😊
Viduramžių kronikose minima, jog vanduo, pienas ir midus buvo pagrindiniai baltų gėrimai. Šis midus gaminamas iš natūralaus bičių medaus jį fermentuojant ir į misą papildomai įdedant įvairių uogų, žolelių, truputį kartumo suteikia apyniai. Šis midus vartojamas atšaldytas, o vėsiu oru gali būti pašildomas, tada ypatingai atsiskleidžia švelnus medaus aromatas ir skonis.
Galima ragauti ir pašildytą – panašiai kaip karštą vyną. Puode pašildykite iki kol pradės kilti pirmi burbuliukai. Neužvirkite. Būtent taip pastaruoju metu šį gėrimą ir ragaujame!!! Skoniui pagardinti dar galite pridėti apelsino griežinėlį.
Tai tikrai ne toks gėrimas, kurį dauguma Lietuvių įsivaizduoja, kai paminimas MIDUS. Šis nėra stiprus, itin saldus, lipnus gėrimas. Jis visai kitoks! 😊 Ir tai labai gerai!
Pilstome iš krano – kaip bare, – taigi tai ilgametės Lietuvių tradicijos ir modernumas viename! 🙂
Bet – apie viską nuo pradžių:
SPALVA: vaiski gintaro, su gausiais burbuliukais. Išvaizda primenanti sidro ar putojančio vyno.
AROMATAS: gaivus, medaus ir žolelių. Ypač atsiskleidžia pašildytas. Tuomet aromatas pasklinda po visa kambarį. 😊
SKONIS: lengvai saldus, gausiai karbonizuotas, kadangi alkoholio koncentracija nedidelė, gėrimas labiau primena putojantį vyną ar sidrą, nei mums įprastą stiprų midų. Dėl to lengvas ir gaivus. Pašildyto gėrimo skonis primena karšto vyno. Taigi šis gėrimas ir žiemai ir vasarai! 😊
SUDĖTIS: vanduo, medus, spanguolių sultys, citrinų rūgštis, apyniai, liepų žiedai, kadagių uogos.
Išbandykite Lietuvišką midų. Pristatysime į namus tą pačią dieną. 😊