by Tomas Gudžiauskas

Pirmą kartą arancini paragauti teko Italiijoje, tačiau šį skonį pamilome Sicijlijoje ten, iš kur šis patiekalas kilęs. Sicilijone arnacini­  lipnūs, tamprūs, traškiai kepti ryžių kukulaičiai, regis parduodami visur. Sicilietiškas arančinas – tobulas rankomis valgomas patiekalas: kreminiai ryžiai, įvairūs gardūs įdarai, tirpus – tąsus sūris, – visa tai patogioje rutuliuko formoje. Ką geresnio galima pasiūlyti prie mėgstamo gėrimo?

Kaip gaminami arancini?

Sicilijoje arančinai gaminami ir vakarykščio risotto. Dažniausiai atšaldytas risotas prikemšamas įvairiais įdarais – mėsos, kumpio, sūrio, mozarella. Suformuojami rutuliukai, kurie padengiami baltos duonos džiūvėsėlių trupiniai ir iškepami iki traškumo fritiūrinėje.

Tikrasis arančinų ragavimo malonumas slypi jo tekstūrose: kontrastui taip traškios išorės ir tąsaus-lipnaus vidurio, tiesiog neįmanoma atsispirti.

iBAR taip pat galite paragauti įžymiųjų Sicilietiškų arančinų. @Arancinimeistrai šiuos rankų darbo Sicilijos gardumynus pristato mums kiekvieną dieną, o mes juos pateikiame Tau!

Pas mus gali paragauti:

Arančinų galite paragauti iBAR:

  • Tuskulėnų g. 39, Vilniuje;
  • V.Pociūno g. 8, Vilniuje – prekybos centras VILNIUS OUTLET

Arba užsisakykite į namus mūsų interneto parduotuvėje.

Post comment