Pirmą kartą arancini paragauti teko Italiijoje, tačiau šį skonį pamilome Sicijlijoje ten, iš kur šis patiekalas kilęs. Sicilijone arnacini lipnūs, tamprūs, traškiai kepti ryžių kukulaičiai, regis parduodami visur. Sicilietiškas arančinas – tobulas rankomis valgomas patiekalas: kreminiai ryžiai, įvairūs gardūs įdarai, tirpus – tąsus sūris, – visa tai patogioje rutuliuko formoje. Ką geresnio galima pasiūlyti prie mėgstamo gėrimo?
Kaip gaminami arancini?
Sicilijoje arančinai gaminami ir vakarykščio risotto. Dažniausiai atšaldytas risotas prikemšamas įvairiais įdarais – mėsos, kumpio, sūrio, mozarella. Suformuojami rutuliukai, kurie padengiami baltos duonos džiūvėsėlių trupiniai ir iškepami iki traškumo fritiūrinėje.
Tikrasis arančinų ragavimo malonumas slypi jo tekstūrose: kontrastui taip traškios išorės ir tąsaus-lipnaus vidurio, tiesiog neįmanoma atsispirti.
iBAR taip pat galite paragauti įžymiųjų Sicilietiškų arančinų. @Arancinimeistrai šiuos rankų darbo Sicilijos gardumynus pristato mums kiekvieną dieną, o mes juos pateikiame Tau!
Pas mus gali paragauti:
- Arancini Formaggio – Arančinai su rikota ir špinatais;
- Arancini Prosciutto – Arančinai su kumpiu ir radonuoju sūriu;
- Arancini Mozarella – Arančinai su mozarela sūrio įdaru.
- Populiariausias mūsų siūlomas trijų arančinų rinkinys. Šiuo metu tik 5,99EUR.
Arančinų galite paragauti iBAR:
- Tuskulėnų g. 39, Vilniuje;
- V.Pociūno g. 8, Vilniuje – prekybos centras VILNIUS OUTLET
Arba užsisakykite į namus mūsų interneto parduotuvėje.