by Tomas Gudžiauskas

Kai dauguma žmonių galvoja apie picą, turi omenyje Italiją, tačiau FLAMBE arba vokiškai – Flammkuchen, traški dūminė Vokiška pica, kurią tikrai verta išbandyti!

Dauguma mūsų esame ragavę ir pamėgę mozarella prikrautas, daug padažo turinčias ir įvairiais priedais pagardintas Itališkais picas. Mums buvo itin smagu išbandyti ir kitų regionų panašius produktus. Juos siūlome ir jums.

Flambe arba Flammkuchen kildinama iš Elzaso, esančio Prancūzijos ir Pietų Vokietijos pasienyje. Išvertus iš Vokiečių kalbos flammkuchen reiškia „ugnies pyragas“. Tradiciškai kepėjai jį naudodavo krosnies temperatūrai patikrinti. Kepėjas paimdavo šiek tiek tešlos, suplodavo, užpildavo kremu ir kepdavo malkomis kūrenamoje krosnyje vos kelias minutes. Laikas, kurio reikėdavo, kad flammkuchen iškeptų iki „traškių pūslių“ parodydavo, ar krosnis tinkamai įkaitusi. Jei flammkuchen iškepdavo tinkamu laiku, reiškia krosnis įkaitusi tinkamai ir paruošta kepti duoną.

Plonos ir traškios picos mėgėjai įvertins šį kepinį! Traškumas – beveik kaip bulvių traškučių. 🙂

Vietoje pomidorų padažo flammkuchen tepama creme fraiche – šviežia tiršta prancūzų grietine, dažnai pagardinama įvairiais sūriais ir kitais priedais.

Mes paruošėme ir siūlome išbandyti Tau  dviejų rūšių Flammkuchen arba kitaip – Flambe:

Salmon – su gardžiomis lašišomis creme fraiche, porais bei žalumynais, bei Mediteranian su ožkos sūriu, paprikomis, baklažanais be Viduržemio jūros prieskoniais.

FLAMBE -pasiilgusiems įvairovės!

Prie šio patiekalo puikiai tiks šviesūs gėrimai: mūsų iBar Light, Jurgenborg. Itin tinkantis Vokiškai temai – Paulaner Oktoberfest.

Post comment